Geroosterd Brood met Paddenstoelen en Appel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 boterhammen dikke zelfgesneden, bijv. Bourgondisch pompoen of donker meergranen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout
  • 1 friszure appel Granny Smith of Goudreinet
  • 250 g paddenstoelenmelange in grove repen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Besprenkel het brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
  • Bak het brood op een rooster in de oven gedurende 10 minuten, of tot het bruin en krokant is.
  • Laat even afkoelen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd vervolgens de plakjes in luciferdunne reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de paddenstoelenmelange, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur al omscheppend gedurende 5-7 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn.
  • Meng de helft van de peterselie door het paddenstoelenappelmengsel.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over de geroosterde boterhammen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn zullen de aardse smaken van de paddenstoelen aanvullen, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat de appel goed tot zijn recht komt.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g | Zout: 6 mg | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch