Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
AllerHande 2007
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels vastkokend
▢
1
bol
knoflook
▢
½
zakje
verse rozemarijn
a 20 g naaldjes afgerist
▢
2
theelepels
zeezout grof
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm.
Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet!
Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie.
Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om.
Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal.
Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten).
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegrild rood vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch