Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.