Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen op een bord.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.