Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de gesneden ui glazig.
Voeg driekwart van de wortel julienne toe en bak deze 2 minuten mee.
Roer de tomatenpuree door de groenten en bak deze 30 seconden mee.
Voeg de Indiase kerriesaus, verkruimeld groentebouillontablet, sinaasappelsap en 500 ml water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken.
Schep de kapucijners door de soep en verwarm deze volledig.
Breng de soep op smaak met peper.
Verdeel de soep over vier borden.
Leg de fetakaas en de rest van de wortel julienne in het midden van de soep.
Strooi de fijngesneden koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kerriesoep met vers knapperig brood of naanbrood voor een complete maaltijd. Garneer eventueel met extra verse korianderblaadjes voor een frisse smaak.