Vul elke kipfilet met een plakje salami en een plakje kaas.
Klap de filets dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
Roer zout en peper door het losgeklopte ei in een ondiep bord.
Wentel de kipfilets door het ei.
Schept paneermeel op een plat bord en wentel de filets erdoor, zodat alle zijden bedekt zijn met een laagje paneermeel.
Verhit de helft van de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de kip op matig vuur afgedekt in ongeveer 15 minuten rondom gaar.
Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Roer de geperste knoflook erdoor (indien gebruikt) en breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet en meng de achtergebleven rauwe spinazieblaadjes door de pasta.
Verdeel de gevulde kipcordon bleus en de gebakken spinazie over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn en de fruitige tonen vormen een mooie aanvulling op de smaken van de kip en de spinazie.