Wikkel om elke kipfilet 3 plakjes spek (eventueel vaststeken met cocktailprikkers).
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kipfilets voorzichtig op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
Haal de kipfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
Verhit nog 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak de sjalot en dragon al omscheppend gedurende 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Roer de slagroom erdoor en laat het geheel op zacht vuur nog 1-2 minuten zachtjes doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kipfilets met de dragonsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappels.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen en milde tannines vormen een mooie aanvulling op de gerookte kip en de zachte dragon-tomatensaus.