Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Knolselderij-Aardappelstamppot met Serranoham
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
9
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
1
knolselderij
▢
500
g
kruimige aardappels
▢
100
g
Serranoham
▢
1
theelepel
olie
▢
50
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
75
g
verse zuivelspread light
▢
1
eetlepel
Dijonnaise
of 1 theelepel mosterd en 2 theelepels mayonaise
▢
15
g
verse peterselie
fijngeknip
Instructies
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de knolselderij en aardappels in een pan met een bodempje water en zout afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Halveer de plakken ham.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de ham aan beide kanten krokant.
Houd de ham warm op laag vuur.
Giet de knolselderij en aardappels af.
Verwarm de bouillon.
Stamp de knolselderij en aardappels fijn met de bouillon, zuivelspread en Dijonnaise (of mosterd en mayonaise).
Schep de fijngeknipte peterselie erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met de warme ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
Deze stamppot kan niet goed worden bewaard vanwege de ham en de zuivelspread. Het is het beste om het direct te consumeren.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige knolselderij-aardappelstamppot en kan de smaken mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij