Romige Knolselderij-Aardappelstamppot met Serranoham

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 500 g kruimige aardappels
  • 100 g Serranoham
  • 1 theelepel olie
  • 50 ml kippenbouillon van tablet
  • 75 g verse zuivelspread light
  • 1 eetlepel Dijonnaise of 1 theelepel mosterd en 2 theelepels mayonaise
  • 15 g verse peterselie fijngeknip

Instructies

  • Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Kook de knolselderij en aardappels in een pan met een bodempje water en zout afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • Halveer de plakken ham.
  • Verhit olie in een grote koekenpan en bak de ham aan beide kanten krokant.
  • Houd de ham warm op laag vuur.
  • Giet de knolselderij en aardappels af.
  • Verwarm de bouillon.
  • Stamp de knolselderij en aardappels fijn met de bouillon, zuivelspread en Dijonnaise (of mosterd en mayonaise).
  • Schep de fijngeknipte peterselie erdoor.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de stamppot over twee borden en serveer met de warme ham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaartip:

Deze stamppot kan niet goed worden bewaard vanwege de ham en de zuivelspread. Het is het beste om het direct te consumeren.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige knolselderij-aardappelstamppot en kan de smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij