Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout gedurende 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verwarm de aardappelpuree in een vuurvaste schaal gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan.
Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk lichtjes aan.
Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze gedurende 10 minuten gaar tot ze een goudbruin korstje hebben.
Giet de bloemkool af en meng de versgeraspte nootmuskaat met de olijfolie.
Besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie.
Verdeel de koolvis over de borden en schep de puree en bloemkool ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrus- en kruidige tonen van de wijn vullen de vis en de nootachtige smaak van de amandelen mooi aan.