Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Komkommersoep
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
koelen
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
komkommer
geschild en zaadlijsten verwijderd
▢
½
eetlepel
olijfolie
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
4
takjes
verse munt
▢
2
eetlepels
volle yoghurt
▢
250
ml
groentebouillon
van tablet
Instructies
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot.
Voeg de komkommer en groentebouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Haal de pan van het vuur.
Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep.
Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep.
Meng de yoghurt erdoor en laat de soep in de koelkast minimaal 3 uur koud worden.
Serveer de gekoelde soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende komkommersoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
45
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm