Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie in een soeppan gedurende 2 minuten.
Voeg de basis voor tomatensoep en 1 ½ liter water toe aan de pan.
Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen het voorgebakken meergranen stokbrood in de oven gedurende 6 minuten.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan of verwarm ze gedurende 2 minuten op vol vermogen in de magnetron op een bord met keukenpapier.
Roer de boerensoepgroenten en witte bonen door de soep en laat het nog 5 minuten zachtjes meekoken.
Snijd het stokbrood schuin in 12 stukken en beleg ze met dunne plakjes gevulde brie.
Leg de belegde stokbroodjes op een rooster in de oven en laat de brie in 2-3 minuten smelten.
Verdeel de romige tomatensoep over vier kommen en garneer met het knapperige ontbijtspek.
Serveer de warme brie broodjes erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes als hartverwarmende maaltijd op een koude dag.
Wijnadvies:
Deze romige tomatensoep met gesmolten briebroodjes past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay. De frisse zuren van de wijn zullen de romigheid van de soep en de rijke smaak van de brie mooi in balans brengen.