Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Vanille Panna Cotta met Bosvruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Wachttijd
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
500
ml
slagroom
▢
4
eetlepels
kristalsuiker
▢
4
blaadjes
gelatine
wit
▢
250
g
aardbeien
▢
150
g
frambozen
▢
150
g
bramen
▢
150
g
blauwe bessen
Instructies
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met de punt van een mes.
Breng in een steelpan de slagroom met het vanillemerg en -stokje aan de kook.
Los al roerend de suiker op in de room.
Houd de room op heel laag vuur nog 5 minuten tegen de kook aan.
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water.
Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de hete room.
Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat 5-10 minuten afkoelen tot de room lobbig begint te worden (ongeveer zo dik als yoghurt).
Verdeel het roommengsel over de vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote exemplaren.
Meng de aardbeien met de rest van het fruit.
Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de folie.
Leg een dessertbordje op elk vormpje, schud even en keer ze om, zodat de panna cotta op het bordje glijdt.
Leg de fruitsalade rond de panna cotta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de panna cotta met een takje munt ter decoratie.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm