Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
8
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
pan
Ingrediënten
▢
1
blikje
ansjovisfilets
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
bloemkool
ongeveer 800 g, in kleine roosjes
▢
4
takjes
tijm
blaadjes gerist
▢
300
g
pasta
schelpjes
▢
30
g
verse peterselie
fijngehakt
▢
100
g
Grana Padano
in snippers
Instructies
Giet de ansjovisfilets af boven een wok en snijd ze vervolgens in stukjes.
Voeg de ansjovis en olijfolie toe aan de wok.
Verhit de olie en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
Meng de bloemkoolroosjes door het mengsel en bak ze 2-3 minuten mee.
Voeg de tijm en 100 ml water toe.
Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool beetgaar is.
Voeg indien nodig tussentijds wat extra water toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet de pasta af en meng deze met de fijngehakte peterselie door de bloemkool in de wok.
Verwarm het gerecht nog kort en breng het op smaak met zout en peper.
Verdeel het gerecht over vier diepe borden en strooi de Grana Padano erover.
Druppel eventueel nog wat olijfolie erover.
Serveer met veldsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij