Meng in een kom de notenmelange met olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje zeezout.
Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over een bakplaat.
Rooster de noten in het midden van de oven gedurende 5-7 minuten, of tot ze lichtbruin kleuren.
Haal de geroosterde noten uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
Bereidingswijze (wok):
Verhit een droge wok op middelhoog vuur.
Voeg de notenmelange toe aan de hete wok, samen met de olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en een snufje zeezout.
Rooster de noten in de wok gedurende 2-3 minuten, waarbij je ze regelmatig omschudt of omschept met een houten spatel.
Haal de geroosterde noten uit de wok en doe ze over in een schaaltje.
Laat de noten iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt variëren met de notenmix, bijvoorbeeld door ook macadamianoten toe te voegen. Voeg eventueel andere specerijen toe, zoals komijnpoeder of gedroogde oregano, of vervang de cayennepeper door scherpere chilipeper.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde rode wijn zoals een Pinot Noir vormt een goede combinatie met de pittige notenmix.