Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Courgette-Mozzarella Risotto
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine pan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
1
courgette
in kleine blokjes gesneden
▢
½
theelepel
Italiaanse keukenkruiden
▢
100
g
risottorijst
▢
1
bol
mozzarella
Instructies
Verhit de olie in een kleine pan met antiaanbaklaag en bak hierin de sjalot en courgette met Italiaanse keukenkruiden gedurende 2-3 minuten.
Voeg de risottorijst toe samen met 100 ml kokend water.
Laat de rijst afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de mozzarella in kleine blokjes.
Indien nodig, giet de rijst af en schep de mozzarella erdoor.
Laat eventuele extra porties snel afkoelen en vries ze in kleine bakjes in.
De maaltijden blijven enkele weken houdbaar in de vriezer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige courgette-mozzarella risotto past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm