Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Mieneschotel met Paksoi
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
vergiet
kom
Ingrediënten
▢
300
g
mienestjes
▢
2
struiken paksoi
▢
400
g
varkensvleesreepjes
of tofu voor vegetarische optie
▢
2
theelepels
gemalen komijn
djinten
▢
7
eetlepels
zoete chilisaus
▢
50
g
gebakken uitjes
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
Japanse sojasaus
Instructies
Kook de mienestjes volgens de instructies op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het varkensvlees (of tofu) in 5 minuten bruin.
Voeg de paksoi toe en bak deze al omscheppend 4-5 minuten mee.
Breng op smaak met de Japanse sojasaus, gemalen komijn, zout en peper.
Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
Schenk de zoete chilisaus over de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze oosterse mieneschotel met paksoi gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
27
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Azië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Zout arm