Oosterse Mieneschotel met Paksoi

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g mienestjes
  • 2 struiken paksoi
  • 400 g varkensvleesreepjes of tofu voor vegetarische optie
  • 2 theelepels gemalen komijn djinten
  • 7 eetlepels zoete chilisaus
  • 50 g gebakken uitjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Kook de mienestjes volgens de instructies op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het varkensvlees (of tofu) in 5 minuten bruin.
  • Voeg de paksoi toe en bak deze al omscheppend 4-5 minuten mee.
  • Breng op smaak met de Japanse sojasaus, gemalen komijn, zout en peper.
  • Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
  • Schenk de zoete chilisaus over de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze oosterse mieneschotel met paksoi gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 27 g | Vet: 26 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Azië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Zout arm