Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Klop een dressing van 2 eetlepels olie, rode-wijnazijn en 1 theelepel mosterdzaad.
Breng op smaak met zout en gemalen peper.
Verhit de resterende olie in een koekenpan.
Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten aan elke kant bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
Laat de tonijn even rusten, snijd hem in plakken en breng op smaak met zout en peper.
Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
Verdeel de salade over een bord en leg de plakken tonijn erbovenop.
Bestrooi met de resterende mosterdzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
it recept is snel en gemakkelijk te maken, perfect als voorgerecht voor een lichte maaltijd. Het is glutenvrij maar niet geschikt voor vegetariërs vanwege de tonijn.