Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse Salade Niçoise met Geroosterde Tonijn
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
haricots verts
gehalveerd
▢
2
vastkokende
aardappels
in plakjes
▢
2
eieren
hardgekookt
▢
1
blik
artisjokharten
400 g
▢
½
blikje
ansjovisfilets
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
5
eetlepels
olijfolie extra vierge met basilicum
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
▢
1
gele paprika
in repen
▢
6
Tasty Tom tomaten
in vieren
▢
50
g
zwarte olijven
▢
4
tonijnsteaks
op kamertemperatuur
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Kook de haricots verts en aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar.
Spoel de groenten en aardappelen af met koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
Dep de ansjovisfilets droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes.
Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
Meng voorzichtig de haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten met het grootste deel van de dressing.
Verdeel de salade over vier borden en garneer met partjes ei en olijven.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de dressing.
Maal royaal zwarte peper erboven.
Grill de tonijnsteaks in ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze van buiten rosé zijn, halverwege keren.
Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Rosé uit de Provence
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
235
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij