Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Haricots Verts Salade
Dit snel te maken voorgerecht is een heerlijke, vegetarische optie die perfect past bij een lichte Franse maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
2
eetlepels
rode-wijnazijn
▢
15
g
verse peterselie
fijngeknipt
▢
12½
g
verse bieslook
fijngeknipt
▢
1
theelepel
dragon
▢
6-7
eetlepels
olijfolie
▢
125
g
kastanjechampignons
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
150
g
haricots verts
▢
50
g
botersla
Instructies
Marineer de sjalotten 5 minuten in de rode-wijnazijn in een kom.
Meng de fijngeknipte peterselie, bieslook en dragon door de sjalot.
Voeg druppelsgewijs, al kloppend, de olijfolie toe tot er een smeuïge dressing ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en een mespunt suiker.
Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de onderkant eraf.
Snijd de champignons in flinterdunne plakjes of schaaf ze.
Besprenkel de champignonplakjes met citroensap.
Snijd de topjes van de haricots verts, maar laat het puntje onderaan zitten.
Kook de haricots verts beetgaar in ruim kokend water met zout.
Spoel de haricots verts in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
Meng de botersla in een kom met een kwart van de dressing.
Verdeel de sla en champignons over vier wijnglazen of coupes.
Meng de haricots verts met de rest van de dressing en schep een kwart ervan in elk glas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch