Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Paling Salade met Appelstroopdressing
Dit verfijnde voorgerecht combineert de rokerige smaak van paling met de zoete tinten van appelstroop, perfect voor een elegante start van de maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
appelstroop
▢
1
bos
radijs
schoongemaakt en in gelijkmatige plakjes gesneden
▢
3
eetlepels
olie
▢
½
eetlepel
witte wijnazijn
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
Zaanse mosterd
▢
1
zakje
veldsla
75 g
▢
200
g
gerookte palingfilet
▢
1
citroen
geraspt
▢
4
sprietjes
bieslook
Instructies
Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord.
Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs.
Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.
Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla.
Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijs vierkant en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar.
Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak.
Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Riesling
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij