Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Salade met Rucola, Oesterzwammen en Mozzarella
Dit snelle en smaakvolle voorgerecht combineert de pittige rucola met de romige mozzarella en de hartige oesterzwammen, perfect voor een authentieke Italiaanse smaakervaring.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
g
rucola
▢
4
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
2
bollen
buffelmozzarella
uitgelekt
▢
16
stuks
stoneleeks
▢
300
g
oesterzwammen
▢
1
eetlepel
witte-wijnazijn of witte-balsamicoazijn
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Meng de rucola in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie en een mespunt zout.
Scheur de buffelmozzarella tussen duim en vingers in grove stukjes.
Kook de stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Scheur de oesterzwammen in grove repen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
Blus de oesterzwammen af met de azijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de rucola over vier borden.
Leg de stoneleeks en oesterzwammen er bovenop en verdeel de mozzarella over de salade.
Maal een beetje zwarte peper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Grigio
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch