Kook de spaghetti in ruim water met zout tot het beetgaar is.
Bereid de Hollandaisesaus volgens de gebruiksaanwijzing in een steelpan.
Roer de zalmsnippers door de saus en breng op smaak met de helft van het citroensap, zout en peper naar smaak.
Laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken.
Haal de slabladeren los, verwijder de grove nerven en scheur de sla in grove stukken.
Was de sla en dep droog.
Klop in een grote schaal een dressing van olie met de rest van het citroensap en zout en peper naar smaak.
Meng de sla door de dressing.
Verdeel de spaghetti over vier borden en schep de saus erover.
Bestrooi met bosuitjes en serveer de salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië past goed bij deze spaghetti met zalm-Hollandaisesaus. De levendige tonen van de wijn zullen de frisheid van het gerecht benadrukken.