Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde St. Jakobsschelpen op Avocadocrème
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rijpe
avocado
in blokjes
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
zure room
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
gedroogd chilipepertje
verkruimeld
▢
300
g
diepgevroren St. Jakobsschelpen
Instructies
Meng de avocado met citroensap.
Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2 eetlepels olijfolie met een staafmixer (of prak het zeer fijn met een vork).
Breng op smaak met de helft van de verkruimelde chilipeper en zout.
Verhit een grillpan.
Dep de St.
Jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en gril ze in 1-2 minuten gaar in de grillpan, keer halverwege.
Verdeel de avocadocrème over vier cocktailglazen.
Leg de overgebleven avocadoblokjes en St.
Jakobsschelpen er bovenop.
Bestrooi het gerecht met de rest van de verkruimelde chilipeper.
Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt.
Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Jaargetijde:
Snel te maken