Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surimi Taartje met Gekonfijte Tomaat en Bieslookroom
Een feestelijk voorgerecht dat de smaakpapillen zal verwennen.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
trostomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
gedroogde tijm
▢
1
eetlepel
grof zeezout
▢
150
g
surimisticks
fijngesneden
▢
250
ml
zure room
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngesneden
▢
12½
gr
verse bieslook
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Ontvel de tomaten, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de tomaten met knoflook, tijm en grof zeezout.
Laat de tomaten in het midden van de oven in ongeveer 2 uur zachtjes drogen (konfijten).
Zorg ervoor dat de tomaten niet bruin worden.
Meng de surimi met 3 eetlepels zure room en breng op smaak met peterselie, zout en peper.
Snijd de helft van de bieslook fijn en roer deze door de rest van de zure room.
Breng op smaak met zout en peper.
Veeg de knoflook van de gekonfijte tomaat.
Plaats een open ring op een bord en vul de ring met 2 helften gekonfijte tomaat.
Leg een kwart van de surimi erop en dek af met 2 helften gekonfijte tomaat.
Verwijder de ring van het bord en schep 1 theelepel bieslookroom op het taartje.
Bereid de overige taartjes op dezelfde manier.
Verdun de rest van de bieslookroom met enkele druppels water en druppel dit rondom de taartjes.
Garneer met de overgebleven bieslooksprieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit verfijnde gerecht combineert de zoetheid van gekonfijte tomaten met de frisse smaak van surimi en de romigheid van bieslookroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten