Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel Gruyère
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
ongeschilde aardappelen
▢
75
g
geraspte Gruyère
▢
2
eetlepels
olie
Instructies
Maak in de 12 ongeschilde aardappelen aan de bovenkant veel insnijdingen tot bijna onderaan.
Bestrooi de insnijdingen met 75 g geraspte Gruyèrekaas.
Schenk 2 eetlepels olie in een ovenschaal.
Plaats de aardappelen in de ovenschaal.
Dek af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de aardappelen in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
Verwijder de folie.
Bak en gratineer de aardappelen nog 25 minuten tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel Gruyère als bijgerecht bij vlees- of visgerechten, of geniet ervan als smakelijk hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas