Aardappel Gruyère

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 ongeschilde aardappelen
  • 75 g geraspte Gruyère
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Maak in de 12 ongeschilde aardappelen aan de bovenkant veel insnijdingen tot bijna onderaan.
  • Bestrooi de insnijdingen met 75 g geraspte Gruyèrekaas.
  • Schenk 2 eetlepels olie in een ovenschaal.
  • Plaats de aardappelen in de ovenschaal.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de aardappelen in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
  • Verwijder de folie.
  • Bak en gratineer de aardappelen nog 25 minuten tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappel Gruyère als bijgerecht bij vlees- of visgerechten, of geniet ervan als smakelijk hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas