Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
250
gram
witte kool
fijn gesneden
▢
1
kipfilet
in blokjes
▢
1
kleine
ui
fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
1
eetlepel
garam masala
▢
Snufje
zout
▢
Handje
ongezouten pinda’s
▢
100
gram
basmati rijst
Instructies
Bereiding
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipfilet met de ui, knoflook en garam masala tot de kip goudbruin en gaar is.
Voeg de fijn gesneden witte kool toe aan de pan en laat het geheel enkele minuten sudderen tot de kool zacht is.
Meng de ongezouten pinda’s door het kip- en koolmengsel.
Serveer de gekookte basmati rijst met het kip- en koolmengsel erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Noten
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij