Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Artisjokkensoep met Bieslook
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
staafmixer
snijplank
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
Ingrediënten
▢
800
gram
artisjokken uit blik
uitgelekt
▢
1
liter
groentebouillon
▢
3
tenen
knoflook
geraspt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
Vers gehakte bieslook
voor garnering
▢
125
ml
room
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Bouillon Koken:
Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpan.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze zachtjes koken tot de ui glazig is.
Artisjokken en Knoflook Toevoegen:
Voeg de geraspte knoflook en uitgelekte artisjokken toe aan de bouillon.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureren:
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa.
Room Toevoegen:
Voeg de room toe aan de soep en roer goed door.
Laat de soep goed doorwarmen, maar niet koken.
Serveren:
Schep de soep in voorverwarmde borden.
Garneer elke kom soep met een lepeltje vers gehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch