Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeeduivelwangen, Korenaarasperges, Zeekraal en Zuringsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Zeeduivelwangen:
▢
16
zeeduivelwangen
▢
Zout
▢
Peper
▢
Ras el Hanout
▢
Bloem
▢
Paneermeel
▢
Boter
Saus:
▢
4
dl
visfond
▢
1
sjalot
▢
2
laurierbladeren
▢
2
dl
room
▢
1
dl
crème fraîche
▢
100
g
boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
bos
zuring
Garnituur:
▢
2
bossen korenaarasperges
▢
1
kg
zeekraal
▢
Ras el Hanoutschuim:
▢
3
dl
melk
▢
3
g
Ras el Hanout
▢
0,9
g
lecitine
▢
Snufje
zout
▢
Bloedzuring
Instructies
Zeeduivelwangen:
Bereid de zeeduivelwangen voor en kruid ze met een mengsel van zout, peper en Ras el Hanout.
Wentel ze in een mengsel van bloem en paneermeel.
Bak ze lichtbruin in bruisende boter en leg ze op een bord.
Saus:
Kook de visfond met sjalot en laurier in tot de helft.
Voeg room, crème fraîche en boter toe, en reduceer tot de helft.
Meng beide reducties, giet door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zuringstelen fijn en roer ze door de saus.
Garnituur:
Verwijder de worteleinden van de zeekraal.
Stoof de zeekraal kort in boter.
Ras el Hanoutschuim:
Mix Ras el Hanout en zout door de melk.
Voeg lecitine toe en mix goed.
Dresseren:
Schep wat zeekraal in het midden van de borden.
Leg de zeeduivelwangen erop.
Schep Ras el Hanoutschuim op de wangen.
Garneer met een blaadje bloedzuring
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten