Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
De kreeft van Blancheke
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kreeften van 600 g
▢
Wilde rijst
▢
Room
▢
250
g
mascarpone
▢
2
wortels
▢
2
sjalotjes
▢
Wat
witte selderij
▢
Cognac
▢
Boter
▢
Witte wijn
▢
Kruiden
▢
1
klein
blikje tomatenpuree
Instructies
Maak de groenten schoon en snijd de kreeften doormidden, verwijder de darm en andere
oneetbare delen.
Snijd de groenten en het kreeftenvlees in stukjes.
Bak de wortels, selderij en sjalotjes lichtjes in boter.
Voeg het kreeftenvlees toe en flambeer met cognac en blus af met witte wijn.
Breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en cayennepeper.
Voeg de tomatenpuree, room en mascarpone toe en kook tot een dikke romige saus ontstaat.
Verdeel alles over de kreeftenschalen en verwarm ze in de oven tot ze goed warm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met wilde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België