Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmsteak met Groene Asperges
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bosjes groene asperges
▢
1
citroen
▢
½
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
olie
▢
Peper
▢
Zout
▢
4
zalmsteaks
Instructies
Was de asperges en snijd het vezelige deel aan de onderkant weg.
Schillen is niet nodig bij groene asperges.
Kook ze 6 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken.
Bewaar de aspergepunten en pureer de rest met de room in een blender.
Voeg peper, zout en een straaltje citroensap toe aan de puree.
Terwijl je de saus laat sudderen, bak je de zalmsteaks in een anti-aanbakpan met een eetlepel olie.
Bak elke kant 3 tot 4 minuten.
Voeg zout en peper toe bij het omdraaien.
Voeg de aspergepunten toe aan de saus en laat ze opwarmen.
Serveer de zalmsteaks met de saus en serveer ze met rijst of gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm