Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto
Deze fluweelzachte geroosterde pompoensoep is een warm en hartig voorgerecht dat perfect past bij een feestelijk kerstdiner. De toevoeging van romige kokosmelk en verfrissende korianderpesto zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.
Meng de pompoenblokjes, ui en gehakte knoflook met olijfolie, zout, zwarte peper, gemalen komijn en gemalen koriander.
Verdeel het mengsel over een bakplaat en rooster in de oven tot de pompoen zacht is en licht gekarameliseerd.
Doe de geroosterde groenten in een grote pan.
Voeg groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat sudderen tot alle ingrediënten goed gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg kokosmelk toe en roer goed door.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat het nog even sudderen.
Voor de korianderpesto, meng koriander, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper in een blender of keukenmachine tot een gladde pesto.
Serveer de geroosterde pompoensoep in kommen, druppel een lepel korianderpesto over elke portie en garneer eventueel met extra kokosmelk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto is een heerlijk verwarmend voorgerecht dat de smaken van de herfst en winter perfect belichaamt. De combinatie van geroosterde pompoen, romige kokosmelk en verse korianderpesto zorgt voor een feestelijke en smaakvolle start van je kerstdiner.