Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen Wellington met Champignons en Spek
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hele
kalkoenfilet
ongeveer 1,5 kg
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
champignons
fijngehakt
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
200
g
spek
▢
500
g
bladerdeeg
▢
1
ei
losgeklopt (voor het glazuren)
▢
Cranberrysaus
voor serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons en knoflook tot al het vocht is verdampt.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Leg de plakjes spek op het bladerdeeg en leg de kalkoenfilet er bovenop.
Spreid de champignonmix over de kalkoen.
Vouw het bladerdeeg over de kalkoen en sluit de randen goed af.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een gouden kleur.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
Serveer met cranberrysaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kalkoenrecepten tijdens je feestelijke kerstdiner!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalkoen
/
Varkensvlees
Feestdagen etc
Kerst