Kalkoen Wellington met Champignons en Spek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kalkoenfilet ongeveer 1,5 kg
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g champignons fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g spek
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt (voor het glazuren)
  • Cranberrysaus voor serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons en knoflook tot al het vocht is verdampt.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Leg de plakjes spek op het bladerdeeg en leg de kalkoenfilet er bovenop.
  • Spreid de champignonmix over de kalkoen.
  • Vouw het bladerdeeg over de kalkoen en sluit de randen goed af.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een gouden kleur.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
  • Serveer met cranberrysaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke kalkoenrecepten tijdens je feestelijke kerstdiner!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalkoen / Varkensvlees
Feestdagen etc Kerst