Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen en Champignon Wellington
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hele
kalkoenfilet
ongeveer 1,5 kg
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
champignons
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
pakje
bladerdeeg
▢
1
ei
losgeklopt (voor het glazuren)
▢
Verse
tijmblaadjes voor garnering
Instructies
erwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper, en bak hem in olijfolie totdat hij goudbruin is aan alle kanten.
Terwijl de kalkoen bakt, bereid je een vulling voor door champignons en knoflook te bakken tot al het vocht is verdampt.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Leg de gebakken kalkoenfilet op het bladerdeeg.
Spreid de champignonmix over de kalkoen.
Vouw het bladerdeeg over de kalkoen en sluit de randen goed af.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een gouden kleur.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
Serveer met verse tijmblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kalkoenrecepten tijdens je kerstdiner!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Feestdagen etc
Kerst