Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijnenbouten met Honing en Mosterdglazuur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
konijnenbouten
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
grote
ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
3
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
Dijon-mosterd
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
250
ml
kippenbouillon
▢
1
takje
verse rozemarijn
▢
Verse
peterselie voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur.
Bak de konijnenbouten aan alle kanten goudbruin.
Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
Meng in een kom de honing, mosterd en sojasaus.
Giet dit mengsel over de konijnenbouten.
Voeg de kippenbouillon toe en leg het takje verse rozemarijn in de pan.
Dek de braadpan af en zet deze in de voorverwarmde oven.
Laat de konijnenbouten ongeveer 1,5 tot 2 uur bakken, of totdat het vlees mals is.
Halverwege het kookproces kun je de deksel verwijderen en de konijnenbouten bedruipen met de glazuursaus.
Haal de braadpan uit de oven en laat het konijn enkele minuten rusten.
Garneer met verse peterselie en serveer de konijnenbouten met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree of gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit konijnenrecept met honing en mosterdglazuur zorgt voor een sappig en smaakvol hoofdgerecht dat de perfecte toevoeging is aan je kerstmenu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Feestdagen etc
Kerst