Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerd Wild Zwijn met Rode Kool
Porties:
6
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1,5
kg
wild zwijn
bout of lendestuk
▢
2
eetlepels
cognac
▢
2
uien
in ringen
▢
2
wortelen
in plakjes
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
eetlepel
bloem
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
fles rode wijn
▢
Bouquet garni
laurierblad, tijm en peterselie gebonden in een stengel bleekselderij
▢
2
sneetjes
roggebrood
zonder korst
▢
2
eetlepels
rode wijnazijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Verhit in een ruime braadpan de olijfolie en braad het wild zwijn op hoog vuur aan alle kanten goudbruin.
Voeg de cognac, uien, wortelen, zout en peper toe.
Bak op laag vuur de groenten zacht, zonder ze te laten verkleuren, en roer regelmatig.
Meng de bloem erdoor en laat al roerende kort kleuren.
Voeg de knoflook toe en schenk voldoende rode wijn erbij zodat het vlees net onderstaat.
Voeg het bouquet garni toe en breng aan de kook.
Dek de pan af en zet deze in de voorverwarmde oven.
Laat het vlees in 2 1/2 uur gaar braden.
Week ondertussen het roggebrood in de rode wijnazijn.
Als het vlees gaar is, knijp het roggebrood uit en roer het door het kookvocht tot de saus gebonden is.
Laat het vlees afgedekt in de oven nog 30 minuten braden.
Laat het vlees 15 minuten rusten, snijd het in dikke plakken en zeef de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gemarineerde wild zwijn met rode kool en laat je gasten genieten van dit overheerlijke gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Feestdagen etc
Kerst