Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, snijd het overhangende deeg af.
Leg bakpapier en steunvulling op het deeg.
Bak het deeg in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
Schil de aardappels en snijd ze in zeer dunne plakjes.
Schik een laag aardappels op de voorgebakken deegbodem, bestrooi met zout en peper.
Leg een laag peren en vervolgens een laag cheddarkaas.
Herhaal dit nog een keer.
Bedek de taart met aardappels, dakpansgewijs geschikt.
Meng in een kom zure room, eidooiers, geraspte oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en gedroogde majoraan.
Giet dit mengsel over de taart.
Bak de taart in de oven gedurende nog 30-40 minuten of totdat de aardappels gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze taart gaat goed samen met een frisse, fruitige wijn met zachte, milde zuren. Probeer bijvoorbeeld de Château de Didonne, Vin de Pays de Charentais Colombard uit 1992.