Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Empanada's
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
150
g
rundergehakt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
5
plakjes
chorizoworst
in reepjes
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g, fijngehakt
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
theelepel
kaneel
▢
Hot peppersaus
flesje à 85 ml
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
Paprikapoeder
Instructies
Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 minuten, tot het
gehakt rul is.
Voeg de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel toe en bak 2 minuten
mee.
Breng de gehaktvulling op smaak met zout en hot pepper sauce.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne
lappen.
Steek met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede uit het deeg.
Schep het gehaktmengsel in het midden van de deegrondjes, bestrijk de randen met water
en vouw het deeg over de vulling dicht (empanada's).
Druk de randen met een vork aan.
Vet een bakplaat in en leg de empanada's erop.
Bestrooi ze licht met paprikapoeder.
Bak de empanada's in 10-15 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de empanada's warm of op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Mexico