Empanada’s

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 150 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 5 plakjes chorizoworst in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 theelepel kaneel
  • Hot peppersaus flesje à 85 ml
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 minuten, tot het
  • gehakt rul is.
  • Voeg de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel toe en bak 2 minuten
  • mee.
  • Breng de gehaktvulling op smaak met zout en hot pepper sauce.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne
  • lappen.
  • Steek met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede uit het deeg.
  • Schep het gehaktmengsel in het midden van de deegrondjes, bestrijk de randen met water
  • en vouw het deeg over de vulling dicht (empanada’s).
  • Druk de randen met een vork aan.
  • Vet een bakplaat in en leg de empanada’s erop.
  • Bestrooi ze licht met paprikapoeder.
  • Bak de empanada’s in 10-15 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de empanada’s warm of op kamertemperatuur.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Mexico