Verwarm verse aardbeien in een pan tot ze zachter worden.
Mix ze met een staafmixer.
Voeg geleisuiker toe en kook zachtjes gedurende 5 minuten.
Verwijder het schuim, giet de jam in een afsluitbare pot en koel een nacht in de koelkast.
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Mix eieren, suiker en zout luchtig.
Zeef de bloem erbij, voeg citroenschil toe en meng voorzichtig.
Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en snijd horizontaal doormidden.
Nougatine:
Hak de amandelen fijn en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kook water en suiker tot suiker is opgelost.
Giet over de amandelen en bak 20-25 minuten in de oven op 160 graden Celsius.
Laat afkoelen.
Chocoladekrullen:
Smelt chocolade au bain-marie en spuit op een deegroller bekleed met bakpapier.
Laat stollen in de koelkast.
Eén dag later:
Garnering:
Klop slagroom met suiker op en doe in een spuitzak.
Verdeel de jam over de onderste helft van de biscuit in de springvorm.
Leg slagroomijs op de jam en bedek met de bovenste helft van de biscuit.
Decoreer met slagroomtoeven, nougatine, vers fruit en chocoladekrullen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een demi-sec Champagne zou goed passen bij dit dessert, dankzij hun fruitige aroma's die de zoetheid van het fruit in het dessert complementeren.