Bak de spekblokjes uit in een pan tot ze knapperig zijn.
Dep ze vervolgens droog op keukenpapier.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Doe de broccoli en de basis roomsoep in een pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken totdat de broccoli gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree.
Verwarm de soep opnieuw.
Roer de geraspte kaas door de soep tot deze gesmolten is en goed gemengd.
Schep de broccolisoep in soepkommen en strooi de gebakken spekblokjes eroverheen als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Je kunt in plaats van spekjes ook zalmreepjes over de soep strooien voor een andere smaakervaring. Geniet van deze romige en smaakvolle broccolisoep, afgemaakt met knapperige spekblokjes!
Wijnadvies:
De romigheid van de soep en de zoute smaak van de spekjes vragen om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.