Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
Hak de noten grof.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de paprika, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de ananas, bruine bonen en 4 eetlepels ananassap toe, en laat alles goed warm worden.
Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze smaakvolle bonenschotel met noten en ananas als hoofdgerecht en geniet van de rijke combinatie van zoete ananas, knapperige cashewnoten en hartige bonen. Serveer het met rijst of een lekker stuk brood.
Wijnadvies:
Deze bonenschotel met zoete en hartige smaken combineert goed met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Als je liever rode wijn drinkt, kies dan voor een fruitige Pinot Noir.