Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Mosselen met Amandelboter
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
mosselen
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
2
dl
witte wijn
▢
Grof zeezout
om mosselen op te zetten
▢
50
gr
gemalen amandelen
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
3
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
100
gr
zachte boter
▢
Fijngesneden
rode peper
voor garnering
Instructies
Spoel de mosselen grondig af onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
Kook de mosselen met de gesnipperde sjalot en witte wijn in een afgedekte pan al omschuddend ongeveer 5 minuten, totdat de schelpen opengaan.
Verwijder de dichte mosselen.
Verwijder van elke mossel de helft van de schelp.
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Zet de mosselen op een laag grof zeezout in een ovenschaal.
Meng de gemalen amandelen, zout, peper, fijngesneden peterselie en zachte boter.
Verdeel dit mengsel over de mosselen.
Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de
bovenkant mooi goudbruin is.
Bestrooi de gegratineerde mosselen met fijngesneden rode peper voor een beetje pit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gegratineerde mosselen met amandelboter als een smakelijk voorgerecht voor een speciale gelegenheid
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten