Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rog met Emmenthaler en "Beurre Noir"
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gr
voorgekookte aardappeltjes
C lavita
▢
4
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
Schil van 1 citroen
in ragfijne reepjes
▢
1
spitskool
in vieren gesneden
▢
4
rogvleugels
zonder vel
▢
Zout
▢
6
eetlepels
witte wijnazijn
▢
120
gr
geraspte Emmenthaler
▢
120
gr
boter
Instructies
Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten.
Voeg fijngesneden peterselie en de schil van 1 citroen in ragfijne reepjes toe.
Meng goed.
Kook de in vieren gesneden spitskool in 5 minuten beetgaar.
Laat de rogvleugels zonder vel in water met zout en 6 eetlepels witte wijnazijn gedurende 10
minuten tegen de kook aan garen.
Laat de vis uitlekken en strooi 120 gr geraspte Emmenthaler erover.
Laat 120 gr boter bruinen zonder te verbranden.
Schenk de bruine boter over de rogvleugels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rog met spitskool en de gebakken aardappeltjes.
Geniet van dit heerlijke gerecht met rog, Emmenthaler en "beurre noir"!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
Feestdagen etc
Kerst