Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
3
sjalotjes
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
750
gr
ontvelde tomaten
in stukken
▢
Zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
theelepel
oregano
▢
4
dl
vleesbouillon
▢
250
gr
ontvelde tomaten
in blokjes
▢
In olie gebakken preiringen
voor garnering
Instructies
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan.
Bak hierin de gesnipperde sjalotjes en geperste teentjes knoflook gedurende 5 minuten.
Voeg de ontvelde tomaten in stukken toe, samen met zout, peper, suiker, tomatenpuree, oregano en vleesbouillon.
Laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en breng het weer aan de kook.
Voeg de ontvelde tomaten in blokjes toe en laat dit nog 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met zout, suiker en peper.
Garneer de soep met in olie gebakken preiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle tomatensoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Feestdagen etc
Kerst