Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots à la Chablis avec Champignons et Noisettes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
wijngaardslakken
▢
8
champignons
▢
12
kappertjes
▢
1
glas
Chablis
witte wijn uit de Chablis-regio
▢
50
gram
hazelnoten
▢
50
gram
escargotboter
▢
50
gram
boter
▢
2
eetlepels
cognac
▢
1
eetlepel
rozijnen
Instructies
Hak de sjalotjes fijn.
Laat de rozijnen weken in de Chablis.
Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin gedurende 3 minuten.
Snijd de champignons in vieren.
Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
Voeg de Chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoten toe.
Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
Serveer er glutenvrij stokbrood bij voor een glutenvrij dieet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte Chablis past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk