Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Speklapjes met Kant-en-klare Hutspot
Porties:
4
Bereidingstijd:
4
uur
uur
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
ml
droge sherry
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
4
speklapjes à la minute
▢
1
prei
in ringen gesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
pak
kant-en-klare hutspot
1 kg, gekoeld
Instructies
Meng de droge sherry en ketjap manis in een kom tot een marinade.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Marineer de speklapjes in de marinade en laat ze minimaal 4 uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Dep de gemarineerde speklapjes droog met keukenpapier.
Grill de speklapjes aan beide kanten in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze gaar zijn.
Verwarm ondertussen de kant-en-klare hutspot volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de preiringen tot ze zacht zijn.
Serveer de verwarmde hutspot met de gebakken prei en de gegrilde speklapjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de marinade eventueel aanpassen naar smaak door extra kruiden of specerijen toe te voegen.
Voor een extra krokant korstje kun je de speklapjes aan het einde van de grilltijd even onder de grill zetten.
Serveer de stamppot met een lekkere jus voor nog meer smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland